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Sul zito uriginale – http://www.anconanostra.com – ce sta na racolta de puesie che parla de robe da magnà tipighe de Ancona; ce ne sta na cariola e sidonca, intél fratempo che je famo el trasloco su ste pagine nove, ve invitamo a tuti a andàle a lège là.
Ma per dave un assagio e fave magari venì voja de lègele tute e subito ne metemo una come ‘peritivo.


La pulentata – de Ernesto Marini
dal libro “Fifa da fa stride e storie da fa ride”

– Ogi che nengue e tira sta buriana
na bela pulentata ce vurìa,
la famo Alvira?… – Io la magnarìa.
– Sente sti fioli, dài per la mamana!

– Se la facessi cun le custarele
e un paro de salcice pre cuntorno?…
Vedré, ce famo festa a mezugiorno,
sarà più ghiota dele straciatele.

– Alora brava, fala fala Alvira,
se vòi te ‘iuto a dài dó smuginate,
o buto la farina gió a sbrufate
‘ntel caldaró che sbrombula e suspira. –

Po te la stendi ‘nte la spianatora,
la còcoli e cundisci para para,
e… soto fioli, senza fa a cagnara,
gustéla bè, sentìla com’udora!

Te cure sa Gigì pre pià i ciciòli!…
Se magna a tirà drito la pulenta,
va piano Giuvanì che te sbuienta!
Fe su le pegurele… cuscì fioli…

Po quanto émo magnato tute quele
papàmo le salcice e custarele! –


Aqui ce sta “Stucafisso e patatine” cucinate da Ernesto Marini (Nazarè)


 

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